TUMS Meetdiensten
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen

Service & contact

Heeft u een aanvraag of wijziging? Regel dit eenvoudig online. Voor antwoorden op veelgestelde vragen kunt u onze FAQ-sectie raadplegen. Of neem direct contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Hoe kunnen we u helpen?

Wij staan voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur.

Telefonisch contact

T. 0113 28 85 60

ma t/m vrij 08:30 - 17:00 uur

E. info@tumsbv.nl

binnen 2 werkdagen reactie

Smithweg 3

4462 HC Goes

KvK: 83566058

BTW: NL862918959B01

IBAN: NL96RABO0370082621

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen kleinverbruik en grootverbruik?

Een kleinverbruik aansluiting betreft een aansluiting tot en met 3x80A, terwijl een grootverbruik aansluiting een capaciteit heeft van meer dan 3x80A.

Waarom heb ik een erkend meetverantwoordelijke partij nodig?

Als u in Nederland een grootverbruiksaansluiting voor elektriciteit of gas heeft, bent u wettelijk verplicht een erkend meetverantwoordelijke partij aan te stellen. Wij zorgen voor een correcte registratie en distributie van uw meetdata en dragen zorg voor het beheer en onderhoud van uw meters.

Kunnen tussenmeters overal worden geplaatst?

Nee, het is raadzaam om een schouw te laten uitvoeren. Op basis hiervan kunnen wij bepalen of de plaatsing van een tussenmeter mogelijk is binnen uw installatie.

Beschikken jullie over apparatuur om te schakelen op vermogen?

Wij hebben geen actieve apparatuur om bijvoorbeeld zonnepanelen uit te schakelen bij overmatige teruglevering. Wij leveren echter wel een signaal uit de meter, waarmee u door derden apparatuur kunt laten installeren voor het realiseren van een schakelsysteem.

Ik wil iets weten over mijn factuur

Als u vragen heeft over uw factuur, dan kunt u uw vragen stellen per mail via info@tumsbv.nl of contact opnemen met onze klantenservice: 0113 – 28 85 60.
Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur.

Bieden jullie een leegstandstarief aan?

Omdat wij verantwoordelijk blijven voor het beheer, onderhoud en uitlezen van uw meters, bieden wij geen leegstandstarief aan.

Naar alle veelgestelde vragen

Join us!

Bij TUMS hebben we regelmatig vacatures in ons gezellige team, van techniek tot IT. Ons kantoor staat in Goes, maar werken vanuit huis of in je eigen regio is vaak mogelijk. Met meer dan 35 collega’s zorgen we samen voor betrouwbare meetdiensten en energiemanagement.

Werken bij

Erkend meetverantwoordelijke

Als een van de negen erkend meetverantwoordelijke partijen op de Nederlandse metermarkt verricht TUMS elektriciteit-, gas-, water- en warmtemetingen. We zorgen voor een adequate distributie van meetdata en ondersteunen onze klanten bij het verkrijgen van inzicht in hun verbruiken. Eenvoudig, altijd en overal. Op die manier helpen we onze klanten bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Bijvoorbeeld bij het voldoen aan wet- en regelgeving, zoals de informatieplicht en Energielabel C. Maar we doen meer. We bieden ook projectmatige ondersteuning bij verduurzamingstrajecten en hebben een portal voor energiemonitoring. Daarmee krijgt u de gewenste overzichten van uw energieverbruik en kunt u zelf gemakkelijk analyses maken.

Een erkend meetverantwoordelijke is een door TenneT goedgekeurd bedrijf dat meetdiensten levert aan grootverbruikers van energie. Dit zijn klanten met een elektriciteitsaansluiting groter dan 3×80 Ampère of een gasverbruik van meer dan 40 m³ (n)/uur. Het is verplicht voor deze klanten om een erkend meetverantwoordelijke in te schakelen voor het lezen en controleren van hun meetgegevens. Een erkend meetverantwoordelijke zorgt ook voor het plaatsen en onderhouden van energiemeters, inclusief controles en storingsoplossing. Om erkend te worden, moet een meetbedrijf aan bepaalde eisen voldoen en gecertificeerd zijn door TenneT. Alle erkende meetverantwoordelijke bedrijven staan in het MV-register.

Stuur ons een bericht

We hebben altijd een oplossing die aansluit bij uw behoefte

  • * verplichte velden
  • Privacy